Omroep West vaart mee met Sail Scheveningen

DEN HAAG - Liefhebbers van grote zeilschepen opgelet. Donderdag start Sail op Scheveningen, een spectaculair evenement rond zogenoemde Tall Ships. Omroep West volgt alles op de voet. Verslaggever Erik Kooyman vaart op één van de zeilschepen mee vanaf het Franse Rouen naar Scheveningen. En hij doet dagelijks verslag.

Aankomende zondag 16 juni vertrekt het schip vanuit Frankrijk richting Nederland. Een uitgebreid verslag is te zien op TV West. Elke dag belt Erik ook met Bas Muijs, om in het radioprogramma Muijs in de Morgen te vertellen over zijn avonturen aan boord.

Als alles goed gaat komen de schepen donderdag 20 juni aan op Scheveningen. Omroep West staat paraat om ze op te vangen en doet live verslag in de radioprogramma's van Patrick van Houten en Justin Verkijk.

Sail-in Parade

Scheveningen is de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Op donderdag 20 juni komen alle Tall Ships in één grote parade, langs de kust, Scheveningen binnen varen. Een hoogtepunt van het evenement. Zo'n 25 grote zeilschepen uit tien landen meren af in de haven. Omroep West is er bij. Tussen 10.00 en 13.00 uur is de sail-in live te zien op TV West en via een stream op onze website.

Studio Haagse Bluf komt vrijdag 21 juni live vanuit Scheveningen. Natuurlijk schuift Erik Kooyman aan bij Tjeerd Spoor om te verhalen over zijn zeiltocht. In de haven zijn tot en met 23 juni zijn nog tal van nautische activiteiten.

LEES OOK: Finish in zicht voor wereldreis Matthijs en Lotte op groot zeilschip

Deel dit artikel: