Hudson's Bay gaat misschien filialen sluiten, vakbond bezorgd

Hudson's Bay in Leiden.
Hudson's Bay in Leiden. © Unity
DEN HAAG - Vakbond CNV maakt zich zorgen over het voortbestaan van warenhuisketen Hudson's Bay in Nederland. Bij het bedrijf is een financieel adviseur ingehuurd om de opties voor de vijftien winkels in Nederland te bekijken omdat er niet naar verwachting wordt gepresteerd. Daarbij gaf Hudson's Bay aan mogelijk winkels te gaan sluiten.
CNV-bestuurder Martijn den Heijer vindt de aankondigingen vervelend voor het personeel. Waarschijnlijk zal door de financieel adviseur gekeken worden of het überhaupt nog wel zin heeft om hier actief te zijn, vermoedt de vakbondsman.
Er gaan al langer geruchten dat het bedrijf fors verlies draait in Nederland. Hudson's Bay zit hier pas sinds 2017. De keten trok in Den Haag en Leiden in de panden waar voorheen winkels van het failliete V&D zaten. Onlangs werd al bekend dat de zusterketen van Hudson's Bay, Saks OFF 5TH, deze zomer weer uit Nederland vertrekt.

Fusies

Achter de schermen verandert er de laatste tijd veel. Vorig jaar fuseerde het Canadese Hudson's Bay zijn activiteiten in Europa met die van het Oostenrijkse Signa. Inmiddels is besloten dat Signa de Europese tak helemaal inlijft, uitgezonderd de Nederlandse winkels. Die gaan weer terug naar Hudson's Bay zelf.