Nieuws

Explosie bij brand in Waddinxveen

Er is veel rookontwikkeling aan de Staringlaan in Waddinxveen.
Er is veel rookontwikkeling aan de Staringlaan in Waddinxveen. © Regio15
WADDINXVEEN - Bij een constructiebedrijf aan de Staringlaan in Waddinxveen heeft dinsdagavond brand gewoed. Er is in elk geval één explosie door ontstaan, meldt een woordvoerder van de brandweer. Vanwege de grote hoeveelheid vrijgekomen rook was de N207 tussen Boskoop en Waddinxveen ongeveer tot middernacht in beide richtingen afgesloten.
Er is niemand gewond geraakt. De bovenkant van de gevel van het gebouw is bedekt met asbestplaten, maar zover is het vuur niet gekomen. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie gaat niet uit van brandstichting.
Volgens de brandweerwoordvoerder was er in elk geval geen sprake van een gasexplosie. Omdat er een camping in de omgeving ligt en het niet zeker was hoever de rook zich zou ontwikkelen, schakelde de brandweer extra mankracht in.
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen sprak dinsdagavond met de eigenaar. 'Zo triest als je bedrijf in vlammen opgaat,' twitterde de burgemeester. Hij houdt de komende dagen contact met de omliggende bedrijven over de gevolgen van de brand.