Vier verdachten aangehouden na mishandeling Zoetermeer

Een man wordt aangehouden.
Een man wordt aangehouden. © ANP
ZOETERMEER - De politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van een mishandeling op het Stadhuisplein in Zoetermeer. Deze vond plaats in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei van dit jaar. Bij de mishandeling raakten vier personen gewond.
De politie kreeg die nacht rond 4.00 uur een melding dat er op het Stadhuisplein een vechtpartij was. Deze was ontstaan bij een snackbar in het uitgaansgebied.  
In eerste instantie ging het om één persoon die gewond was geraakt bij de schermutseling. Drie anderen probeerden daarop de boel te sussen en sprongen tussenbeide. Zij kregen echter ook rake klappen. Drie van de slachtoffers raakten door de mishandeling korte tijd buiten bewustzijn.

Camera's en meerdere getuigen

De politie startte een onderzoek en sprak met meerdere getuigen. Ook werden camerabeelden bekeken. Het resultaat is dat er dinsdag vier 27-jarige verdachten zijn aangehouden, drie mannen uit Zoetermeer en één uit Benthuizen. Het viertal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en wordt verhoord. Drie van hen moeten zich later voor de politierechter verantwoorden.