West Wekker: opera op het strand en een ravage in Honselersdijk

REGIO - Goedemorgen! Weet jij nog waar je vijf jaar geleden was toen Nederland op het WK voetbal in Brazilië Spanje met 5-1 versloeg, met het legendarische doelpunt van Robin van Persie? Wij wel. Waar we vandaag zijn is op Scheveningen waar de strandopera Aida aan Zee wordt uitgevoerd. Ook zijn we in Honselersdijk waar bewoners van de Van der Goesstraat het spuugzat zijn. Dit en meer in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag is er een nieuwe spectaculaire opera op het strand van Scheveningen: Aida aan Zee. Voor deze strandopera bundelen een projectkoor van ruim 300 zangers en zangeressen, dansers, solisten, Theaterkoor Dario Fo en een 12-koppig orkest hun krachten. Aida aan Zee is een initiatief van Festival Classique. 

  • Bewoners van de Van der Goesstraat in Honselersdijk zijn het spuugzat. Er zijn werkzaamheden in hun huizen, maar die gaan niet zoals gepland. Verkeerd opgemeten dakkapellen, lekkende daken en bouwvakkers die plots in je huis staan zorgen voor de nodige ergernis.

  • Talkshowhost, TV- én radio-presentator, quiz-master, fotograaf, auteur en eigenaar van een eigen kledinglijn Humberto Tan is vanavond voor één avond gastdirecteur van het Mauritshuis in Den Haag. Op zijn Maurits & Humberto-avond neemt Tan de bezoekers mee in het thema ‘Simpel is genoeg en hoeft niet perfect te zijn’ en kijken zij door zijn ogen naar de 17de-eeuwse kunst van het Mauritshuis.

Het weer: Perioden met zon, maar ook af en toe een bui. Bij een matige tot vrij krachtige wind wordt het 18 graden

Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

Vanavond op TV West: Op de kaart

Een wijk, dorp, buurt, (natuur)gebied, de inwoners, maar ook bijvoorbeeld een sportvereniging kan per aflevering centraal staan. Elke week rijden Jet, Pim en Annelies kris kras door de regio één plek onder de loep te nemen. Wat leeft er bij de mensen, hoe gastvrij zijn ze en waar zijn ze trots op? Want er is nog zoveel moois te ontdekken in onze regio!

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: