West Wekker: Stagiaire snuffelde in rechtbanksystemen en laatste bevallingen in Bronovo

REGIO - Goedemorgen! Nog één dagje en dan is het weekend. Pas wel op als je dit weekend over de A4 van Den Haag naar Rotterdam wilt, want daar wordt geasfalteerd en de weg is dicht tussen Rijswijk en Delft. Je bent dan tussen de 10 en 30 minuten langer onderweg. En vandaag moet een stagiaire van de rechtbank voorkomen omdat ze snuffelde in dossiers. Dit en meer in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De stage die een 23-jarige vrouw uit Naaldwijk begon bij de rechtbank Midden-Nederland, eindigt bij de rechtbank in Den Haag. Alleen zit ze nu in de beklaagdenbank. De stagiaire zou gezocht hebben naar Willem Holleeder en nog acht anderen in het rechtbanksysteem, en dat mag niet. Vandaag is de zitting.
  • Een beetje prins of prinses kwam ter wereld in het Haagse Bronovo-ziekenhuis, maar na dit weekend is het afgelopen met het geluid van kirrende baby's. Vanavond worden de laatste vrouwen opgenomen die op het punt staan te bevallen. De kraamafdeling verhuist naar het Westeinde-ziekenhuis. Het Bronovo sluit binnen vijf jaar de deuren.
  • In Hilversum worden vandaag de Local Media Awards uitgereikt. Dat is goed Nederlands voor Lokale Media Prijzen. Onder de genomineerden zijn ook mediapartners van Omroep West: Unity uit Leiderdorp is genomineerd in de categorie 'nieuws', Studio Alphen omdat ze vernieuwend bezig zijn en de WOS voor 'video'.

Het weer: we zien af en toe de zon, maar er kan ook een bui vallen. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden en het wordt zo'n 22 graden.

Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Op Terschelling begint de 38ste editie van Oerol. Het illustere theaterfestival kent 36 theatervoorstellingen en vijftien expeditieprojecten. Ook is er iedere dag een ander muziek- en straattheaterfestival.
  • In het Central Innovation District in Den Haag komen 200 knappe koppen bij elkaar voor de Hackaton for peace, justice en security. Ze gaan proberen data-oplossingen te vinden om de wereld te verbeteren.
  • En wie vandaag de schoonmaakhulp over de vloer krijgt doet er goed aan even een bosje bloemen te kopen. Het is namelijk de Dag van Schoonmaker.

Vandaag op TV: Verborgen Museumschatten

In Verborgen Museumschatten duikt presentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van veertien Zuid-Hollandse musea. En bekijkt natuurlijk ook deze leuke musea zelf.

 

 

Deel dit artikel: