ADO Den Haag opent seizoen thuis tegen FC Utrecht

DEN HAAG - ADO Den Haag speelt de eerste wedstrijd in het nieuwe voetbalseizoen op zondag 4 augustus thuis tegen FC Utrecht. Dat blijkt uit het concept-programma, dat vrijdag door de KNVB naar de clubs is gestuurd. Nieuw is dit seizoen dat er ook een wedstrijd op zondagavond om 20.00 uur wordt gespeeld.

In de tweede speelronde staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma voor het team van Fons Groenendijk. ADO-Ajax is gepland op 6 oktober. In de laatste wedstrijd voor de winterstop op 22 december moet de Haagse club aantreden in de Johan Cruijff Arena. Het seizoen eindigt op 10 mei thuis tegen PEC Zwolle.

Vertegenwoordigers van de clubs bespreken vrijdag in Zeist de speeldata en aanvangstijden. Aan het einde van de middag wordt het competitieschema openbaar. Het aanvangstijdstip van 20.00 uur op zondag lijkt een belangrijk gespreksthema te worden. Het is de bedoeling dat alle clubs maximaal een van de zeventien thuiswedstrijden op dat tijdstip spelen.

'Lastig tijdstip'

Technisch manager Jeffrey van As van ADO Den Haag laat weten benieuwd te zijn hoe het aanvangstijdstip van zondagavond 20.00u in de praktijk gaat werken. Volgens hem is ADO zich er wel van bewust dat het voor ouders met kinderen een lastig tijdstip kan zijn.  

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG VOETBAL EREDIVISIE
Deel dit artikel: