Rene Barendse vraagt rechter om wietplanten met rust te laten

NAALDWIJK - Rene Barendse stapt naar de rechter omdat hij wil dat justitie zijn wietplanten met rust laat. De Naaldwijker lijdt aan chronische rugpijn. Hij kweekt daarom wiet in zijn tuin en maakt daar olie van. Dat helpt tegen de pijn in tegenstelling tot andere medicijnen.

Eind mei werden de planten van Barendse in beslag genomen, omdat wiet kweken bij wet verboden is. De stap van Barendse naar de rechter is onder meer ingegeven door de zaak van Jeffrey Kemper, vertelt zijn advocaat Barbelique Peters. Ook hij kweekt zijn eigen wiet, dat hij gebruikt tegen zijn autisme.

De rechter oordeelde op 24 mei dat de planten van Jeffrey voorlopig niet geruimd mogen worden. Op de dag dat Jeffrey gelijk kreeg van de rechter werden bij Barendse zijn planten in beslag genomen.

Dinsdag naar de rechter

Tegen Rene Barendse loopt ook een strafzaak. Dinsdag eist hij voor de kort gedingrechter dat de planten mogen blijven staan. Zijn advocaat durft vrijdag niet te zeggen of Barendse een kans maakt nu de rechter Jeffrey Kemper gelijk heeft gegeven.

LEES OOK: Jeffrey mag wiet blijven kweken als medicijn: 'Het maakt mij een stuk menselijker'

Meer over dit onderwerp:
RENE BARENDSE WIET NAALDWIJK JEFFREY KEMPER
Deel dit artikel: