Vanavond is het alles behalve saai in Woubrugge

De tickets voor het Kledderfestijn vlogen de deur uit
De tickets voor het Kledderfestijn vlogen de deur uit © Facebook Kledderfestijn
WOUBRUGGE - Angeline van Wijk woont er, maar ze vindt het saai. Heel erg saai. Daarom nomineerde ze 'haar' Woubrugge voor de titel 'Saaiste plek van Nederland'. Het dorp won, en krijgt zaterdag de beloofde 'opleukbeurt'. Officiële naam: Kledderfestijn.
Het tentfeest is er al niet meer, de kroeg is klein en de snackbar sluit hartstikke vroeg. Dat waren de belangrijkste argumenten van Angeline en haar vrienden om hun eigen dorp te nomineren bij NPO Radio 2. Daar vonden ze de dorpsbewoners erg zielig. Ze wonnen en kregen een optreden van de Overijsselse band Bökkers cadeau. Die zijn vooral bekend van hun hit 'Leaven in de Brouweri-je'.
Het bleef niet bij dat ene optreden. Zaterdag vindt er een heus Kledderfestijn-festival plaats, waar ook DJ Kick Some acte de présence geeft. Ennuh, dat saaie dorp? Als je de aankondigingsfilm bekijkt met de lijst sponsors, dan lijkt iedereen wel mee te doen. Van de keurslager tot de accountant, van garage tot de oliehandel en zelfs de snackbar die veel te vroeg sluit sponsort lekker mee. Misschien blijft hij zaterdag ook nog wel een uurtje langer open.