Vlaggetjesdag trekt weer veel publiek naar Scheveningen

DEN HAAG - De 72ste editie van Vlaggetjesdag heeft zaterdag weer veel mensen naar Scheveningen getrokken. Na een regenachtige ochtend liep de binnenhaven aan het begin van de middag vol met publiek. Volgens de organisatie kwamen er 175.000 mensen op het evenement af.

Een beetje later dan gepland door de vele regen gaf het Schevenings Vissersvrouwenkoor vanochtend al een muzikaal optreden. Daarna hapte Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag op het podium van een verse haring, net als haar collega Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport.

Het was de aftrap van een dag vol festiviteiten. Van lekker gezellig langs alle kraampjes lopen, tot het spelen van oud-Hollandse spelletjes.

'Goede haring'

De eerste reacties op de nieuwe haring zijn goed, hoorde onze verslaggever Danny van den Bosch. Zelf maakte hij van de gelegenheid gebruik voor het eerst van zijn leven een haring te proeven. 'Het is zeker niet vies', reageerde hij op Radio West.

Naast de ouderwetse haring, was er ook een 'haring nieuwe stijl' te proeven, met sausjes en andere dingetjes erbij. Dat viel goed in de smaak. 'Heerlijk. Of dit lekkerder is dan een normale haring? Allebei!', was één van de reacties.

'Geweldig succes'

Voorzitter Gerbrand Voerman noemde het evenement 'geweldig en succesvol'. 'Bij het opbouwen in de ochtend hadden we nog wat last van regen. Maar tien minuten voordat we begonnen, stopte het, brak de zon door en stroomden de kades helemaal vol.'

LEES OOK: Dit is er te doen tijdens Vlaggetjesdag op Scheveningen

Meer over dit onderwerp:
HARING VLAGGETJESDAG SCHEVENINGEN
Deel dit artikel: