Den Haag wil compensatie voor renovatie Binnenhof

DEN HAAG - De gemeente Den Haag is bang dat minder mensen de stad komen bezoeken als het historische Binnenhof vanaf volgend jaar flink op de schop gaat. Wethouder Richard de Mos onderhandelt daarom met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken over een compensatie voor de duur van de renovatie.

'We willen een financiële compensatie van het Rijk, omdat Den Haag in de binnenstad een belangrijke toeristische trekpleiser voor 5 jaar kwijtraakt', laat de woordvoerder van De Mos (Hart voor Den Haag / Groep de Mos) weten. 'We merken dat ondernemers in het centrum zich zorgen maken.'

De gemeente wil de compensatie om ervoor te zorgen dat Den Haag ook tijdens de renovatie van het Binnenhof een leuke stad blijft om naartoe te komen. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

Tweede Kamer verhuist

De renovatie moet midden volgend jaar beginnen. De Tweede Kamer verkast voor zeker vijf jaar naar het oude ministerie van Buitenlandse Zaken. Afgelopen woensdag werd bekend dat voormalig D66-leider Alexander Pechtold het ingrijpende project gaat begeleiden.

LEES OOK: Minder geheimhouding over renovatie van Binnenhof

Deel dit artikel: