Vier buurtinitiatieven in Duinoord krijgen dikke cheque van gemeente

De winnaars van Duinoord Begroot
De winnaars van Duinoord Begroot © Arnaud Roelofsz
DEN HAAG - Vier initiatieven om de Haagse wijk Duinoord te verbeteren hebben zaterdag een flinke cheque gekregen van wethouder Rachid Guernaoui. Voor het project 'Duinoord Begroot' konden inwoners afgelopen weken een plan indienen om hun wijk mooier, socialer, veiliger en groener te maken. De voorstellen met de meeste stemmen ontvangen nu bijna 30.000 euro van de gemeente om ze uit te voeren.
De winnende initiatieven zijn: 160 extra plekken voor fietsen, groene pop-up terrassen voor een sfeervollere Reinkenstraat en twee plannen om Duinoord bij-vriendelijker te maken. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld bijenhotels en bij-vriendelijke planten komen.
De gemeente zette de actie op poten omdat bewoners van de wijk het beste weten wat er nodig is in hun straat of buurt, aldus Guernaoui. Alle buurtbewoners konden tot eind maart een voorstel indienen. Dat gebeurde in totaal 54 keer.

Bewoners stemmen

Er kwamen 21 haalbare plannen door de check van de gemeente. Hierna konden bewoners met een persoonlijke stemcode het bedrag van € 30.000-, verdelen over één of meerdere plannen naar keuze. Uiteindelijk hebben 1460 van de 6364 Duinoorders gestemd.
Nu gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan de winnende plannen. In september dit jaar start naar verwachting een nieuwe editie, namelijk 'Geuzen- en Statenkwartier Begroot'.

LEES OOK: Bewoners Duinoord ontvangen 30.000 euro voor verbetering Haagse wijk