Wandelen door tunnel Rotterdamsebaan: 'Bijzonder om daar te staan'

Een kijkje in de tunnel van de Rotterdamsebaan
Een kijkje in de tunnel van de Rotterdamsebaan © Regio15
DEN HAAG - Een stukje wandelen door een autotunnel, dat kan bijna nooit. De open dag van de Rotterdamsebaan tijdens de Dag van de Bouw deze zaterdag trok dan ook zo'n 8500 bezoekers. Mensen konden achter de schermen bij de werkterreinen kijken én een stuk door de Victory Boogie Woogietunnel lopen.
Bouwlocaties door het hele land openden vandaag de deuren voor publiek. In onze provincie waren dat er dertig, van de Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer tot de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt in Leiden. 8500 mensen kwamen een kijkje nemen bij de Rotterdamsebaan en daarmee was het de meest bezochte locatie.
'Je kon er een heel stuk doorheen lopen. Het is een bijzondere ervaring om daar te staan', vertelt een woordvoerder, die erg blij is met het bezoekersaantal. 'Heel veel mensen kwamen denk ik echt voor de tunnel, maar het was overal druk.'

Archeologische vondsten

Via schermen en informatieborden werden bezoekers geïnformeerd over de aanleg van de Rotterdamsebaan. Ook kon er gepraat worden met vakmensen en werden de archeologische vondsten getoond die tijdens de bouw zijn opgegraven.
Bezoekers moesten vooral aan het begin van de dag wel het slechte weer trotseren. Een voordeeltje: in de tunnel stonden ze droog.