West Wekker: Examenherkansingen van start en schepen zetten koers naar Scheveningen

REGIO - Goedemorgen! Iedereen die nog niet geslaagd voor zijn of haar eindexamens, maar waar de kans er nog wel is, mag vanaf vandaag aan de bak: de herkansingen starten. En verder: LBHTI-keurmerk de Roze Loper en schepen Sail zetten koers richtingen Scheveningen.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • We starten deze week in de duinen van het Museum Beelden aan Zee op Scheveningen. Daar worden twee vrouwenhoofden van 4,5 meter hoog geplaatst. De beelden zijn gemaakt door de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa, die bekend staat om zijn metershoge beelden van vrouwen.
  • Belangenorganisatie Roze 50+ heeft een keurmerk opgericht: de Roze Loper. Het keurmerk is speciaal voor zorginstellingen die LHBTI-vriendelijk zijn. Het gebeurt nog veel te vaak dat LHBTI'ers zich niet prettig voelen bij zorginstellingen. Wij spreken vandaag met het Haagse Wijkendaelerzorgcentrum, dat net weer is goedgekeurd.
  • Dat Hart voor Den Haag/Groep de Mos goed is in politieke plannetjes maken, dat weten we. Maar dat ze bij De Mos ook muzikaal onderlegd zijn, is minder bekend. Elias van Hees is fractiewoordvoerder en heeft de ambitie om volkszanger te worden. Hij krijgt daarbij hulp van Jelle Meinesz, Groep de Mos-raadslid en eigenaar van een muziekstudio. We zijn bij de mannen langsgegaan om hun single te beluisteren.
Het weer: Vandaag schijnt de zon regelmatig tussen de stapelwolken door. Lokaal ontstaat een kortdurende bui, maar de zon heeft toch de overhand. Het wordt 20 tot 22 graden bij een matige zuidwestenwind.

Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog weten:
  • Tientallen tallships zetten vandaag koers vanuit het Franse Rouen richting de Scheveningse kust. Met Sail op Scheveningen heeft Den Haag komende weekeinde een eigen versie van het wereldberoemde zeilevenement in huis. Voordat de 24 tallships uit tien verschillende landen het Kurhaus in zicht krijgen, hebben ze nog een flink aantal zeemijlen voor de boeg. De klassieke zeezeilschepen waren dit weekend nog in de Franse haven Rouen.
  • De middelbare scholieren die afgelopen vrijdag te horen hebben gekregen dat ze niet geslaagd zijn, maar een herkansing hebben, mogen vanaf vandaag aan de bak. De herkansingen vinden tot en met donderdag plaats.

Vanavond op TV West: Knooppunt Holland

Presentator Johan Overdevest fietst wekelijks een knooppuntenroute door natuur- & recreatiegebieden in Zuid-Holland. Hij doet dit samen met een bekende of inspirerende Nederlander en onderweg bezoeken zij een kasteel of een natuurgebied, eten bij mensen thuis, picknicken in een weiland of ontdekken samen een mooi plekje.