Meeste vermiste sportduiven weer terug bij eigenaar

© Omroep West
REGIO - De meeste sportduiven die vorige week vermist werden na een wedstrijd in het Franse Vierzon, zijn weer thuis. Dat zegt duivensporter Ben de Keijzer die zelf met zijn vogels ook meedeed aan de wedstrijd.
De duiven kwamen na 'de lossing' in Frankrijk in een weerstoring terecht. Hierdoor raakten ze de weg kwijt of moesten ze landen. De Nederlandse duivenliefhebbers zaten vervolgens tevergeefs op de terugkeer van de gevederde dieren te wachten.
'Ik krijg nu steeds meer berichten dat de duiven bijna allemaal weer terug zijn', zegt De Keijzer. Dat was al de verwachting toen de grote groep vermist werd. Duiven wachten tot het slechte weer voorbij is, en gaan dan verder. Ben de Keijzer: 'Het blijven toch postduiven, die willen naar huis.' 

Nieuw protocol

De vogels kwamen in het front terecht omdat er door allerlei partijen slecht was gecommuniceerd over het weer. Hierdoor ontstonden misverstanden en werden de vogels het slechte weer ingestuurd. Nieuwe afspraken moeten een herhaling in de toekomst voorkomen.

LEES OOK: Haags 'seksspelletje tussen duiven' bedreigd door roofvogels