De Pier of Paleis Noordeinde? Jij kunt kiezen welk gebouw Legoland gaat nabouwen

De eerste steentjes komen aan in Legoland Discovery Centre Scheveningen
De eerste steentjes komen aan in Legoland Discovery Centre Scheveningen © Omroep West
DEN HAAG - De Pier, het Strijkijzer of misschien toch Paleis Noordeinde? Misschien wordt een van die iconische Haagse gebouwen wel met Legosteentjes nagebouwd in het nieuwe Legoland Discovery Centre in Scheveningen. Jij kan bepalen welk gebouw het wordt.
De andere opties zijn het ADO Cars Jeans Stadion en Station Den Haag Hollands Spoor. Op de website van het Legoland Discovery Centre kan gestemd worden welke van de vijf gebouwen echt in het 'miniland', een interactieve miniatuurstad van Lego, van de overdekte attractie moet komen.
'Een aantal van deze gebouwen zal daadwerkelijk in miniland terecht komen', schrijft het bedrijf op de website. Het is ook mogelijk een ander Haags of Schevenings gebouw door te geven.

Drie miljoen Legosteentjes

Het Discovery Centre wordt een overdekte speeltuin met familieattracties. Naast het miniland komen er onder meer een 4D-bioscoop, een Lego-winkel en verschillende speelgebieden.
In totaal zijn er drie miljoen Legosteentjes nodig. De eerste 30.000 steentjes arriveerden vorige maand. In de lente van 2020 gaat Legoland Scheveningen open.