Rotterdamsebaan gaat echt Rotterdamsebaan heten

De Rotterdamsebaan
De Rotterdamsebaan © Frank Janssen
DEN HAAG - De Rotterdamsebaan gaat definitief de Rotterdamsebaan heten. Iedereen noemt de nieuwe invalsweg van de A4/A13 naar het Haagse centrum al zo, maar wethouder Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) stelt deze naam nu officieel voor.
De Mos heeft meer officiele benamingen voorgesteld. Zo krijgt het Trekfietsviaduct over de A4 de naam Jan Linzelviaduct. Linzel was een gevechtsvlieger en Engelandvaarder die op 5 mei van dit jaar is overleden. Wethouder De Mos: ‘Zijn naam wordt voorgedragen vanwege zijn verdiensten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bovendien passen zijn werkzaamheden als piloot bij de nabij gelegen Vliegeniersbuurt waar vliegvelden en vliegeniers zijn vernoemd.’
De Mos wil een nieuw aan te leggen fietspad dat Ypenburg met de Haagse binnenstad gaat verbinden, Meyvlietpad noemen, een buitenplaats dat hier heeft gelegen. Een tweede fietspad, dat vanaf de Laan van Hoornwijck parallel loopt aan de Rotterdamsebaan krijgt de naam Buiten Gedachte Pad voorgesteld. Ook dat was een buitenplaats.