Lichaam vermiste Anja Schaap gevonden in zee boven Waddeneilanden

Anja Schaap, foto verspreid door de politie
Anja Schaap, foto verspreid door de politie
KATWIJK - Het lichaam van de vermiste Anja Schaap (33) is gevonden. De bemanning van een Duitse boot vond haar lichaam dinsdagmiddag in de Noordzee boven de Waddeneilanden.
Het lichaam werd dinsdag gevonden, woensdagmiddag is het onderzoeksteam van de politie in Den Haag op de hoogte gebracht. 'Treurig nieuws', zegt een woordvoerder van de politie. Op basis van specifieke kenmerken bleek het inderdaad om Anja Schaap te gaan. Waar ze precies is gevonden, kan de woordvoerder niet zeggen.
De politie onderzoekt wat er is gebeurd en hoe ze in het water terecht is gekomen. 'Wij houden alle opties open. Er staat nog allerminst vast wat er precies is gebeurd, we moeten daar heel voorzichtig in zijn.' Later deze week zal er sectie worden verricht op het lichaam van Anja, meldt een woordvoerder van de politie.

'Kostbaar al die liefde'

Haar familie is inmiddels op de hoogte gebracht en geeft aan dat zij graag met rust gelaten wil worden om het verlies te kunnen verwerken. 'Dank dat God ons gebed heeft gehoord. Dank aan al die mensen voor hulp en steun. Kostbaar al die liefde', laat de zus van Anja via Twitter weten.
Anja werd sinds eind mei vermist. De Katwijkse verdween in de nacht van 28 op 29 mei. Ze verliet rond 01.50 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat in Katwijk. Ze kwam nooit thuis aan. Een paar dagen later werd alleen haar tas gevonden in een vijver aan de Melkweg. 

LEES OOK: 'Vreemd dat Anja Schaap 's nachts voor de snackbar stond'