Hockeyers van Oranje naar Grand Final van Pro League

LEIDERDORP - De Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor het finale-weekeinde van de Pro League. De formatie van bondscoach Max Caldas uit Leiderdorp speelde op het veld van Kampong in Utrecht gelijk tegen Argentinië: 2-2. Daarmee werd het nog benodigde punt binnengehaald.

Vervolgens pakten de Argentijnen wel nog een bonuspunt door de shoot-outs te winnen (4-2). Halverwege de wedstrijd was het 1-1. Mirco Pruijser opende de score, na een door Jeroen Hertzberger en Diede van Puffelen opgezette aanval. Leandro Tolini scoorde voor Argentinië, door een strafcorner achter doelman Pirmin Blaak te schieten.

Ook de 2-1 kwam op naam van Pruijser, die na een voorzet van Bjorn Kellerman hard raak schoot. Na een mooie pass van Kellerman was Terrance Pieters dicht bij de 3-1, maar de Argentijnse doelman Juan Vivaldi greep net op tijd in. Daardoor konden de Zuid-Amerikanen opnieuw langszij komen. Matias Rey maakte de 2-2.

Slechte weersomstandigheden

Het duel begon vanwege de slechte weersomstandigheden ruim anderhalf uur later dan gepland. De zogenoemde Grand Final heeft eind deze maand plaats in Amsterdam.

Meer over dit onderwerp:
HOCKEY ORANJE MAX CALDAS BONDSCOACH LEIDERDORP
Deel dit artikel: