'Kwelgeest' krijgt 2,5 jaar cel voor poep smeren en frauderen

DEN HAAG - Een 29-jarige Hagenaar heeft 2,5 jaar celstraf gekregen. Hij besmeurde het huis van zijn onderbuurman aan de 2e Messstraat met poep en plas, en pleegde daarnaast ook nog fraude.

Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie drie jaar cel geëist. De 'kwelgeest' uit Scheveningen smeerde uitwerpselen en urine op ramen en de deur en smeet met verf. Ook sneuvelden er ruiten sneuvelden werden er stinkbommen en vuurwerk naar binnen gegooid.

Op camerabeelden was de man, die opvallend genoeg juist goed omging met zijn 'onderbuur', duidelijk te zien. Toen de politie hem wilde aanhouden, vonden agenten in zijn huis honderden poststukken, bankafschriften, gereedschappen, navigatiesystemen en identiteitsbewijzen. Een groot gedeelte van die spullen bleek gestolen te zijn.

Agent en gezin bedreigd

Na de doorzoeking van zijn woning bedreigde de man uit boosheid een agent en zijn gezin. Uit politieonderzoek bleek dat hij rekeningen van verschillende mensen heeft leeggetrokken. Met overschrijvingsboekjes op naam van de slachtoffers maakte hij geld over om bestellingen te plaatsen.

Die liet hij vervolgens bezorgen in buitenbrievenbussen van anderen. In totaal plunderde hij voor bijna een ton aan euro's. Volgens de officieur van justitie moet hij geholpen, begeleid en behandeld worden, maar omdat hij dat niet wil, werd een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Deel dit artikel: