Auto vermiste Rotterdammer gevonden in Rijswijk; politie sluit misdrijf niet uit

DEN HAAG - De auto van de 26-jarige Mohamed Anaya uit Rotterdam, die sinds vrijdag wordt vermist, is aangetroffen aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Anaya is vrijdag voor het laatst gezien in IJsselmonde en had later die middag waarschijnlijk een afspraak in Den Haag. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De politie houdt er rekening mee dat Anaya is gevlucht, ontvoerd of vermoord.

Van Anaya is bekend dat hij een crimineel verleden heeft. Hij werkte als 'uithaler' in de haven van Rotterdam, waarbij hij ingevoerde partijen cocaïne uit containers haalde. In 2013 werd hij daarvoor opgepakt, toen hij 350 kilo coke wilde binnenhalen. In 2016 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Vanwege dit verleden houdt de politie alle opties open.

Mohamed reed waarschijnlijk in een zwarte Volkswagen Golf GTE (model 7). De motorkap van de auto had een opvallende deuk. De politie zoekt naar mensen die de auto hebben gezien tussen vrijdag 14 juni 13.00 uur en maandagochtend 17 juni 10.00 uur. De auto is gevonden op de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Mogelijk hebben de knipperlichten een tijdje aangestaan.

 

Deel dit artikel: