West Wekker: start van de zomer en van het proces tegen stekende Malek F.

West Wekker: Zomer in Katwijk
West Wekker: Zomer in Katwijk © Koos de Jong
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is de langste dag van het jaar én het begin van de astronomische zomer. Daarnaast start vandaag start het proces tegen Malek F., gaan we varen bij Sail en hebben we nieuws over het vreugdevuur in Scheveningen.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Haagse rechtbank begint vandaag op Schiphol met het proces tegen Malek F. De 33-jarige Syriër wordt ervan verdacht op 5 mei 2018 drie mensen te hebben neergestoken op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag. Wij zijn aanwezig bij deze start.
  • Nu alle boten in de Scheveningse haven zijn gearriveerd voor Sail, is het tijd om een kijkje te nemen op één van de schepen. Sterker nog, we varen een rondje mee en ervaren hoe hard het werken is op een zeilschip.
  • We hebben nieuws over het vreugdevuur op Scheveningen. Hou vanaf 7.00 uur de website of radio in de gaten!
Het weer: Vanuit het westen komen er langzamerhand meer opklaringen. Verder staat er een matige tot vrij krachtige westenwind en wordt het ongeveer 20 graden.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Een opmerkelijke ontdekking: hoe meer geld er in een portemonnee zit, des te gróter de kans dat de vinder hem terugbrengt. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteiten van Michigan, Zürich en Utah in onder meer Den Haag, Amsterdam en Eindhoven. Dat druist in tegen de economische wet dat mensen altijd streven naar zoveel mogelijk winst: blijkbaar willen we ons niet schuldig voelen.
  • Je zal er vandaag misschien nog niet veel van merken, maar de zomer is vandaag officieel begonnen. Volgende week ga je het waarschijnlijk echt voelen: dan wordt de eerste hittegolf van 2019 verwacht. Volgens MeteoGroup kunnen de regionale temperaturen volgende week oplopen tot maar liefst 30 graden, misschien zelfs nog iets hoger.
  • De langste dag van het jaar is ook de Dag van de Lange Mensen. Als lang mens heb je het misschien makkelijker bij concerten, maar denk ook eens aan hoe het is om met een paar stelten in een bus of vliegtuig te zitten. Geef die lange vriend dus maar een schouderklopje vandaag, als je er bij kan...
     

Vanavond op TV West: Verborgen Museumschatten (Herhaling)

In Verborgen Museumschatten duikt presentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van Zuid-Hollandse musea op zoek naar bijzondere kunstvoorwerpen. Deze week is ze in een prachtig museum geheel gewijd aan de roemruchte geschiedenis van Den Haag. Ook in het depot duikt Lynn in de historie en bewondert een ring van Van Speijk, de persoonlijke bezittingen van de eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger Alexine Tinne en zowaar: de neons uit de bekende broodjeszaak Dopmeijer.