Jochem Myjer neemt een jaar rust en wil dan optreden op één locatie

LEIDEN - Cabaretier Jochem Myjer neemt aan het einde van zijn huidige tournee een tijdje vrij. 'Ik probeer een jaar, maar toen ik laatst twee weken thuis was geweest vond mijn vrouw een half jaar beter', lacht Myjer in een gesprek met Cornald Maas op festival Oerol. Momenteel treedt de Leidenaar op met het programma 'Adem in, adem uit'.

Myjer speelt dit najaar de laatste voorstellingen van zijn tournee in Koninklijk Theater Carré. Daar is zijn voorstelling nog tot 30 november te zien. Nog nooit stond een komiek zo'n lange tijd achter elkaar op het Amsterdamse podium. Daarna wil hij een tijdje vrij.

'Ik wil even rust, tijd om nieuwe plannen te maken', zegt hij. 'En ik moet natuurlijk ook een nieuw kinderboek schrijven.' Eerder schreef hij al twee delen van de Gorgels, een fictief wezentje. Hiermee won hij ook prijzen.

Van theater naar locatie

Op het theaterfestival Oerol bezocht hij enkele voorstellingen die, zoals dat hoort op het eiland, op locatie zijn gespeeld. Dat inspireerde Jochem Myjer. 'Ik wil ook locatietheater maken. Echt neerstrijken op één plek en daar dan blijven spelen. Dus dat het publiek daar naartoe komt. Dat is echt een nieuwe stap.'

LEES OOK: Jochem Myjer blijft maar 'gorgelen': bordspel over succesvolle kinderboeken

Meer over dit onderwerp:
JOCHEM MYJER CABARET
Deel dit artikel: