Man uit Delft komt om bij vliegtuigcrash in Willemstad

DELFT - Bij Willemstad in Noord-Brabant zijn twee inzittenden van een sportvliegtuigje om het leven gekomen. Een van hen is een 55-jarige man uit Delft. Ook een 77-jarige man uit Steenbergen is omgekomen, meldt de politie. Het toestel was in de lucht tegen een ander sportvliegtuigje gebotst.
Beide vliegtuigjes moesten een noodlanding maken. Het andere toestel kwam veilig aan de grond. Die inzittenden zijn volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant veilig. Een van hen is ter observatie meegenomen door een ambulance. De ander is met de schrik vrijgekomen.
De vliegtuigjes waren vrijdagochtend rond 10.00 uur opgestegen vanaf Breda International Airport. Ze zijn afkomstig van het Vliegend Museum Seppe en maken deel uit van de nostalgische vloot. Een medewerker van het museum reageert terneergeslagen. 'Iedereen kent elkaar. We zijn ontzettend verdrietig.'

Onderzoeksraad voor Veiligheid

Vrijdagavond worden de toestellen voor onderzoek weggebracht en de lichamen van de slachtoffers geborgen. Naar aanleiding van het ongeluk is de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek gestart. Daarnaast is ook de politie met hulp van een helikopter, een drone en foto- en filmapparatuur bezig met onderzoek.