Nep-berger die geld eiste met verbodsborden aangehouden

DELFT - Een 28-jarige man uit Delft is zaterdag aangehouden, omdat hij meerdere mensen zou hebben opgelicht met nagemaakte verbodsborden. Die gaven aan dat je op een bepaalde plek niet mag parkeren. Hij eiste 150 euro als mensen dat toch deden, anders zou hij de auto wegslepen met zijn bergingswagen.

De man reed volgens de politie met een autoambulance door Delft en andere plaatsen en zette op willekeurige plekken borden neer met teksten als 'verboden te parkeren' en 'wegsleepregeling van kracht'. Soms sprak hij ook mensen aan die aan het laden en lossen waren met de alarmlichten aan. Hij gaf aan dat de eigenaren van de auto's hem 150 euro contant moesten betalen, anders werd hun auto weggesleept.

Zaterdagmiddag werd de man betrapt, toen hij toesloeg aan de Bikolaan in Delft. Een slachtoffer had geld betaald, maar vertrouwde het daarna toch niet. Hij reed achter de verdachte aan en belde intussen de politie. Op de Brasserskade kon de man worden aangehouden. Hij droeg een fel geel hesje en legitimeerde zich met een vals identiteitsbewijs van een bergingsbedrijf.

Mogelijk meer slachtoffers

De politie vermoedt dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt. Hij zou ook in Zoetermeer, Ridderkerk en Alkmaar actief zijn geweest. Wie ook met de man te maken heeft gehad, wordt gevraagd zich bij de Delftse politie te melden.

Meer over dit onderwerp:
AANHOUDING OPLICHTING DELFT
Deel dit artikel: