West Wekker: Omroep West gaat naar Rennes!

Oranje-topschutter Miedema roept fans op om naar Frankrijk te komen.
Oranje-topschutter Miedema roept fans op om naar Frankrijk te komen. © ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Omroep West geeft gehoor aan de oproep van Vivianne Miedema om de Oranje Leeuwinnen te gaan aanmoedigen in Rennes. Daar gaan we tegelijkertijd mooie verhalen maken over regiogenoten in en rond het team, en natuurlijk van de supporters. Verder vandaag: hitte, dag twee van het proces tegen Malek F. en Zoetermeers debat over bezuinigingen.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In grote delen van Nederland is het hitteplan van kracht. Vandaag wordt bekend of ook voor morgen (dinsdag) het hitteplan in Zuid-Holland wordt ingevoerd. Er zijn al tal van waarschuwingen de deur uit gegaan. De reddingbrigade Den Haag zegt dat een duik in zee best mogelijk is, maar je moet wel rekening houden dat je snel afkoelt: de temperatuur van het zeewater is zestien graden.
  • In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol staat vandaag dag twee van het proces tegen Malek F. op het programma. Hij stak vorig jaar op bevrijdingsdag drie mensen neer in de buurt van de Haagse Hogeschool. Vrijdag werd bekend dat hij naar de eendjes wilde gaan kijken bij het Johanna Westerdijkplein en daar de opdracht van een grote vogel zou hebben gekregen om mensen te gaan doden.
  • De gemeenteraad Zoetermeer praat vandaag over invulling van 14 miljoen aan bezuinigingen. Voorstel van het college is onder meer het sluiten van twee van de drie bibliotheken, geen uitbreiding van De Boerderij en minder onderhoud aan onder meer de Mandelabrug en andere openbare plekken.
  • Oranje-topscorer Vivanne Miedema heeft fans van het Nederlands Elftal opgeroepen om af te reizen naar het Franse Rennes, voor de achtste finale tegen Japan op het WK voetbal. Als trouwe supporters van de Oranje Leeuwinnen geeft de redactie van Omroep West gehoor aan deze oproep, vanavond vertrekken we richting Frankrijk.
Het weer: Vandaag zjn er zonnige perioden en het wordt tropisch warm, 30 tot 31 graden. Ook aan zee wordt het heet, dit heeft te maken met de aflandige wind, uit het zuidoosten. Het waait vrij stevig.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • De Technische Universiteit Delft heeft een testvaart gedaan op het IJsselmeer met een solar-boot. Daarbij is een van de vleugels die de boot uit het water tilt gebroken en gezonken. Het afgelopen weekeinde hebben duikers naar de vleugel gezocht, want de boot moet over 14 dagen meedoen aan een wedstrijd in Monaco.
  • De Haagse markt moet plastic vrij worden, vindt de Haagse fractie van D66. Marktkooplieden zijn het eens met dat streven, als het niet te duur wordt. Om er goede afspraken over te maken moet er een plasticakkoord komen tussen ondernemers van de Haagse Markt en de gemeente. Uiteindelijk zou geen enkel product nog meegaan in een plastic tas, maar enkel in tassen van linnen of papier.
  • En even geen warmte bericht, want Rijkswaterstaat bereidt zich voor op de winter. Vandaag zal in Kampen gestart worden met het lossen van wegenzout. Ruim 1651 ton wegenzout aan boord van de MS Curata wordt dan gelost. Deze aanvoer is onderdeel van de centrale aanvulling van de Nederlandse zoutvoorraad ter voorbereiding op de winter van 2019-2020.

Vanavond op TV West: Knooppunt Holland (herhalingen)

In de provincie Zuid-Holland liggen prachtige gebieden om op de fiets te verkennen. Bossen, duinen, weilanden, plassen en recreatiegebieden die met elkaar verbonden zijn door middel van fietsknooppunten. Wekelijks fietst Johan Overdevest samen met een gast een route door de natuur in Knooppunt Holland. Alle routes die Johan met zijn gasten fietst, vind je terug op deze pagina zodat je ze zelf ook kunt fietsen!