Zwaargewond slachtoffer is aanspreekbaar na aanrijding Neherkade Den Haag

Het slachtoffer werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht I
Het slachtoffer werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht I © District8
DEN HAAG - Het zwaargewonde slachtoffer van het ongeluk dat maandagavond gebeurde op de Neherkade in Den Haag is aanspreekbaar. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend. De 31-jarige vrouw werd op haar fiets aangereden door de bestuurder van een busje van de Wegenwacht en werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
In eerste instantie noemden ooggetuigen het slachtoffer een meisje, maar de politie verklaarde dinsdagochtend dat het om een 31-jarige vrouw uit Den Haag gaat. Ze was op de fiets op weg van de Calandstraat en reed richting de Slachthuislaan. Op de Neherkade werd ze aangereden door een 46-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Den Haag. De medewerker van de ANWB reed vanaf de Binckhorstlaan richting Moerwijk.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht door de politie. De automobilist is door de politie na de aanrijding meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Vanwege het opgelopen letsel zal het slachtoffer in een later stadium haar verklaring afleggen.