Aïda aan Zee krijgt vervolg op Zuiderstrand

Martina Prins en Frank Dolphin Wong tijdens de repetities van Aida aan Zee
Martina Prins en Frank Dolphin Wong tijdens de repetities van Aida aan Zee © Omroep West
DEN HAAG - Na het succes van afgelopen weekend was er voor de organisatie van Festival Classique geen twijfel mogelijk: Ook volgend jaar komt er een strandopera op het Zuiderstrand van Scheveningen. Na Aïda aan Zee zal de opera volgend jaar in het teken staan van 75 jaar vrijheid.
Festivaldirecteur Neeltje Leemans was zeer tevreden over de afgelopen editie van Festival Classique. Aïda aan Zee trok drie avonden achter elkaar 1200 operaliefhebbers naar het Zuiderstrand. Hiermee was dit voor het muziekfestival de best bezochte voorstelling ooit. 'Aida aan Zee, maar ook de familievoorstelling Carnaval der Dieren, waren al weken van tevoren uitverkocht', vertelt Leemans trots. 'Ook de 1001-Nacht-concerten, met zangeres Karima el Fillali en het Residentie Orkest, konden rekenen op grote belangstelling. Het publiek leek ook jonger en gemêleerder dan de afgelopen jaren te zijn.'
Vanwege het succes is het logisch dat de organisatie dinsdagmiddag al bekendmaakte ook volgend jaar een strandopera te organiseren. In 2020 zal het festival gehouden worden van 17 tot en met 21 juni, waarbij het thema 75 jaar vrijheid zal zijn.