West Wekker: Muziekdocent van het jaar wordt gekozen en het is een stuk koeler

© Frank van Deutekom
REGIO - Wie wordt de muziekdocent van het jaar? Vandaag reiken minister Ingrid van Engelshoven en Duncan Laurence de award uit in het Segbroek College in Den Haag. In Gouda is er ook een verkiezing, daar wordt vandaag namelijk de nieuwe kinderburgemeester gekozen. En het wordt vandaag flink koeler dan de afgelopen dagen. Dit en meer lees je in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In het Segbroek College in Den Haag wordt vandaag de muziekdocent van het jaar verkozen. Uit de bijna 1400 nominaties die binnenkwamen, werden vijf finalisten geselecteerd die door een achtkoppige vakjury zijn beoordeeld. Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en songfestivalwinnaar Duncan Laurence reiken de award uit aan de muziekdocent van het jaar 2018/2019. Dit jaar wordt de Muziekdocent van het Jaar-verkiezing voor het eerst georganiseerd.
  • Normaal is de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade pas tijdens de schoolvakanties doordeweeks operationeel. Maar vanwege het mooie weer zijn ze vandaag toch aanwezig op het strand. Bovendien houden ze rekening met de drukte: de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade begint later en draait langer door. Het gebeurt niet vaak dat de Reddingsbrigade eerder actief is, zegt voorzitter Rob Zomer. In het weekend is de Reddingsbrigade sowieso aanwezig op het strand.
  • In Gouda wordt een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Zes enthousiaste kandidaten presenteren zich aan het publiek en een jury in de raadzaal in het Huis van de Stad. De vijf kinderen die niet worden verkozen tot burgemeester, worden kinderwethouder. Het bijzondere college vertegenwoordigt een jaar lang de Goudse kinderen.
Het weer: Het wordt vandaag een stuk koeler dan de afgelopen dagen. De dag begint bewolkt, maar later laat de zon zich weer zien. Met een matige noordenwind wordt het maximaal 23 graden.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Gezinnen met jonge kinderen vertrokken in 2018 iets minder vaak uit de grote stad dan voorheen. Maar nog steeds zien de vier grote steden jonge stellen met een hoger inkomen en kinderen vaker verhuizen dan kleinere gemeenten. Amsterdam zag afgelopen jaar ruim 1 op de 10 jonge gezinnen met kinderen jonger dan 4 jaar naar een kleinere gemeente in de regio uitwijken. Dat is bijna 12 procent, meer dan in Rotterdam (8 procent), Utrecht (9 procent) en Den Haag (6 procent), blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  • Woensdagmorgen dient het hoger beroep tegen een Rijswijker (48) die zijn vrouw doodstak terwijl hun drie jonge kinderen thuis waren. Rijswijker Abdelmajid I. werd veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van de 38-jarige Albina in hun huis aan de Professor Quacklaan in Rijswijk. Het motief van de moord lag waarschijnlijk in de relationele sfeer.

  • Een 52-jarige Hagenaar staat woensdagmiddag in een pro-formazitting voor de rechter. De Hagenaar wordt ervan verdacht op 8 januari 2019 een 48-jarige man te hebben doodgeschoten in de Netscherstraat in de Haagse Schilderswijk. Het slachtoffer werd door meerdere kogels uit een revolver getroffen. De verdachte zou rustig zijn weggelopen om zichzelf na half uurtje op het politiebureau te melden. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt later.
Vanavond op TV West: Weet je nog?
Een blik in het rijke archief van Omroep West. Vandaag Johan Overdevest die in 2006 zijn smoking aantrok om op bezoek te gaan bij de Miss Travestieverkiezing in Leiden. We kijken verder naar een bijzondere collectie lijkwagens en Nel Bakker uit Leiden liet in 2011 haar collectie theelepels zien. Die van Frans Bauer was huizenhoog favoriet.