Duncan Laurence bezoekt Segbroek College: 'Ze speelden opeens mijn liedje'

DEN HAAG - Een liedje spelen terwijl de artiest zelf in de zaal staat. Voor de muziekleerlingen van het Segbroek College in Den Haag is het geen dagelijkse kost. Woensdag speelden zij het winnende Songfestivallied 'Arcade' van Duncan Laurence waar hij zelf bij was. Duncan was op de school vanwege de uitreiking van de Muziekdocent van het Jaar Award.
'Het is wel eng als je iemands nummer moet spelen die er zelf bij is, maar het ging gelukkig goed', zegt leerling Lizzy. 'Ik vond het heel gaaf die hij er was', vervolgt medestudente Jomie. 'Volgens mij vond hij het zelf ook wel goed', lacht ze.
Duncan is razend enthousiast over de uitvoering van zijn nummer door de leerlingen. 'Geweldig! Ik wist niet wat er ging gebeuren en toen speelden ze opeens mijn liedje. Super bijzonder!'

Muziekdocent van het Jaar

Petra Smit uit Amsterdam kreeg uiteindelijk de Muziekdocent van het Jaar Award uitgereikt door Duncan en minister Ingrid van Engelshoven. 'Deze prijs laat zien dat we cultuureducatie onzettend belangrijk vinden', zegt Van Engelshoven.
De Amsterdamse docente is heel blij met haar prijs. 'Ik vind het een enorme eer. Ik doe altijd erg mijn best om de leerlingen zo goed mogelijk te helpen', vertelt ze.

'Mijn leven is totaal veranderd'

Voor de leerlingen die net zo'n glanzende carrière willen als Duncan heeft de zanger nog wel een boodschap. 'Ik hoop dat ze de stap nemen en zich niet laten tegenhouden door dingen die niet gaan zoals ze moeten', zegt hij.
Inmiddels heeft de winst van het Songfestival de zanger zelf geen windeieren gelegd. 'Overal kansen en deuren die opengaan. Een uitverkochte Nederlandse tour, een Europese tour die eraan komt. Volgend jaar Ziggo Dome en natuurlijk het Songfestival in Nederland. Mijn leven is totaal veranderd', lacht hij.