WK-kwartfinale van Oranje Leeuwinnen tegen Italië uitverkocht

DEN HAAG - Het duel Nederland - Italië in de kwartfinales van het WK voetbal is uitverkocht. Dat meldt de KNVB. Het stadion Stade du Hainaut in Valenciennes, een stad in het noorden van Frankrijk, biedt plaats aan bijna 25.000 toeschouwers. Het elftal van de Haagse bondscoach Sarina Wiegeman komt zaterdag vanaf 15.00 uur in actie.

Voetbalbond KNVB heeft zo'n 2000 kaarten verkocht aan fans uit Nederland. Begin dit jaar konden houders van de Oranje ClubCard tickets voor het hele toernooi kopen. De bond adviseerde alleen via het officiële verkoopkanaal van de FIFA wellicht nog overgebleven tickets aan te schaffen voor het duel met Italië, omdat via andere websites veel valse kaartjes in omloop zijn.

De Oranje Leeuwinnen keren terug naar de stad waar ze ook op een zaterdagmiddag de tweede groepswedstrijd tegen Kameroen speelden. Zo'n 15.000 Nederlanders zagen Oranje toen met 3-1 winnen. Afgelopen dinsdag waren ongeveer 2000 Oranje-fans in Rennes getuige van de zege op Japan in de achtste finales van het WK (2-1).

LEES OOK: Wel of geen penalty? Dit vinden Dick Jol, Mario van der Ende en Fons Groenendijk