Verdachte van moord op Karel Pronk opgepakt in Spanje

Errol J. (foto verspreid door politie)
Errol J. (foto verspreid door politie)
DELFT - Tijdens een routinecontrole in Spanje is dinsdagavond Errol J. (52) aangehouden. Dat meldt de politie woensdagavond. Hij wordt verdacht van de moord op Karel Pronk (60) in Delft vorig jaar.
Nederland gaat de Spaanse autoriteiten verzoeken om uitlevering van J., aldus de politie. De familie van Pronk is geïnformeerd over de aanhouding. Hij werd dinsdag 7 augustus 2018 op klaarlichte dag doodgeschoten bij een koffietent aan het Kalverbos. Het Openbaar Ministerie had een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidde tot het oppakken van Errol J.
Karel Pronk stond bekend als onderwereldfiguur. Hij werd in 2009 veroordeeld wegens het leiden van een criminele organisatie, wietteelt en het bezit van wapens. Hij kreeg zes jaar cel. In 1991 was hij al eens veroordeeld tot twintig jaar cel voor het uitlokken van de moord op een tuinder in Rijswijk. Hij ontsnapte twee keer met geweld uit de gevangenis.
Karel Pronk

Reeks incidenten in Delft

Het neerschieten van Pronk en een reeks andere schietincidenten in de binnenstad van Delft leidden vorig jaar tot grote onrust bij de bevolking. Dat leidde tot informatiebijeenkomsten voor buurtbewoners en een verscherpt toezicht door de politie in het centrum van de stad.
Errol J. stond op de nationale opsporingslijst van de Nederlandse politie. J., volgens de politie lid van de Hells Angels, werd voor het laatst op 7 augustus in Delft gezien. De politie had al vermoedens dat hij zich in het buitenland ophield, 'in de omgeving van andere Hells Angel-members'.
Lees alles over de moord op Karel Pronk in ons dossier.