Songfestival niet naar Den Haag

Duncan Laurence tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival
Duncan Laurence tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival © ANP
DEN HAAG - Het Eurovisie Songfestival komt definitief niet naar Den Haag. Dat bevestigt wethouder Richard de Mos. Den Haag steunt Rotterdam wel bij zijn poging het evenement binnen te halen. 'Geen passende locatie; daarom als regio het Songfestival binnenhalen en Den Haag daarvan laten profiteren met volle hotelkamers en leuke side-events', zegt Richard de Mos op Twitter.
Nadat Duncan Laurence in Tel Aviv het songfestival won, was De Mos er als de kippen bij om ervoor te pleiten dat de editie van 2020 naar Den Haag zou moeten komen. Dat er op het eerste gezicht geen geschikte locatie beschikbaar is, was voor hem geen probleem. Er zou wellicht een dak op het ADO-stadion kunnen komen, of een grote tent op het Malieveld. Die opties bleken niet haalbaar.
Het gebrek aan een goede locatie heeft er nu voor gezorgd dat Den Haag zich terugtrekt als kandidaat voor de organisatie. De gemeente hoopt wel te kunnen profiteren van het songfestival. Den Haag schaart zich achter Rotterdam, dat het festival in Ahoy hoopt te organiseren. Aangezien Den Haag in de buurt ligt, hoopt de stad daarmee op 'volle hotelkamers en leuke side-events.' Rotterdam zegt blij te zijn met de steun.

LEES OOK: Duncan Laurence bezoekt Segbroek College: 'Ze speelden opeens mijn liedje'