Failliete rijschoolhouder krijgt 'doodsbedreigingen' en duikt onder

Auto verkeersschool Aalbregt
Auto verkeersschool Aalbregt © website verkeersschool Aalbregt
ZOETERMEER - Rijschoolhouder Ferry Aalbregt uit Zoetermeer is ondergedoken omdat hij met de dood wordt bedreigd. Dat zegt hij in een verklaring op de website van zijn failliete rijschool. Het verhaal dat hij met al het geld van de rijschool naar het buitenland zou zijn vertrokken, verwijst hij naar het rijk der fabelen. Het CBR zegt op zijn beurt dat examens die deze week gepland zijn nog door kunnen gaan. Voor daarna moeten oplossingen worden gevonden.
Woensdag werd bekend dat verkeersschool Aalbregt uit Zoetermeer failliet was met dramatische gevolgen voor vierduizend leerlingen en negentig rij-instructeurs. De instructeurs hebben al enige tijd geen salaris gekregen en geld dat leerlingen hebben betaald lijkt verdwenen.
In zijn verklaring zegt Aalbregt het faillissement te betreuren, vooral voor zijn leerlingen en zijn personeel. 'Het verhaal kent helaas alleen maar verliezers. Wij hebben voornemens om zover mogelijk de opgelopen schade te beperken. Voor de leerlingen, maar ook de instructeurs die zijn getroffen. Ik kan niet anders dan mijn excuses aanbieden naar alle betrokkenen.'

Doodsbedreigingen

Pogingen om de zaak te redden werden volgens Aalbregt na 'nachtelijk bezoek' abrupt afgebroken. De verklaring geeft geen details hierover maar stelt wel dat Aalbregt en zijn gezin onder politiebegeleiding zijn ondergedoken. 'Dit omdat de woning, onze kinderen en wij persoonlijk worden bedreigd met de dood en er kogels in de brievenbus lagen.' De politie ontkent dat Aalbregt onder politiebegeleiding uit zijn woning is gehaald en op een veilig adres is ondergebracht. Een woordvoerder zegt bovendien dat de rijschoolhouder geen aangifte heeft gedaan van bedreiging.
Aalbregt zegt dat hij niet, zoals wordt beweerd, met al het geld naar het buitenland is vertrokken. Voor zijn bedreigers heeft hij een verzoek: 'Voor de mensen die de bedreigingen uiten en uitvoeren in sommige gevallen vraag ik vriendelijk te beseffen dat er geen opzet in het spel is, en ook wij een verliezer zijn.'

Examens deze week kunnen doorgaan

Het CBR zegt dat kandidaten van wie het examen voor deze week gepland staat gewoon kunnen afrijden. Ze moeten dan wel zelf een lesauto regelen. Daarna zijn examens niet gegarandeerd. Wel neemt het CBR contact op met kandidaten om te proberen om samen met hen een oplossing te vinden zoals een andere rijschool. 'Meer kan het CBR niet doen. Het CBR staat buiten de overeenkomst tussen een rijschool en een leerling,' aldus een woordvoerder.