Heet weekend voor de boeg: 'Een en al zomers weer op Parkpop'

Crowdsurfen op Parkpop
Crowdsurfen op Parkpop © ANP
DEN HAAG - Het wordt een warm weekend. Van koukleumen is op Parkpop dit jaar dus geen sprake, maar kan je ook zondag nog je korte broek aan? En moet je je regencape thuislaten of toch niet? Omroep West-weerman Huub Mizee heeft de antwoorden!

Vrijdag

De temperaturen gaan deze vrijdag weer omhoog en ook 's avonds is het nog lekker warm. 'De temperatuur is 's avonds rond de 19 graden', vertelt Huub. En dat komt mooi uit, want dan trapt Parkpop Downtown het festivalweekend af in de binnenstad van Den Haag.
Het wordt ook nog eens zonnig en droog. 'Er is een zwakke tot matige noordoostenwind, dus dat is prima te doen', aldus Huub. Dat moet ook goed nieuws zijn voor de mensen die vrijdagavond ShoppingNight bezoeken.

Zaterdag

Het wordt zaterdag puffen, want het kan overdag boven de 30 graden worden. 'De hele dag door zon!' vertelt Huub. Het zal maar langzaam afkoelen. 'Dat betekent dat het zelfs 's avonds nog zo'n 29 graden kan zijn.' Bezoekers van Parkpop Saturday Night doen er dus verstandig aan genoeg te drinken. De organisatie zorgt dit weekend voor extra schaduwplekken en adviseert goed te smeren.
Mensen die overdag naar Veteranendag gaan, moeten ook rekening houden met hitte. Wel worden hoedjes van stro en extra flesjes water uitgedeeld. Voordeeltje: je paraplu kan zaterdag thuisblijven.

Zondag

Tijdens Parkpop op zondag zijn de temperaturen weer een stuk aangenamer dan de dag ervoor. 'Er is behoorlijk wat zon, maar de wind is westelijk geworden. Het wordt rond de 23 graden.' Alsnog wel reden voor je korte broek dus. 'Een en al zomers weer dus op Parkpop!'
Bekijk hieronder het hele weerbericht van Huub.
Ga je naar Parkpop? Het wordt heet!

Omroep West is erbij

Wil je dit weekend naar Parkpop? Hier lees je alles over de bereikbaarheid en het programma. Thuisblijvers hoeven echter ook niets te missen. Omroep West is er namelijk het hele weekend bij.
Op onze website en app kan je een liveblog volgen. Ook op Instagram zijn we erbij, dus volg ons snel om niets te missen. Op zaterdag 6 juli wordt vanaf 12.00 uur de Parkpop Special op TV uitgezonden.

LEES OOK: Maatregelen warm weekend: hoedjes van stro op Veteranendag, extra schaduw tijdens Parkpop