HTM wil woensdag doorrijden tijdens staking

DEN HAAG - Als het aan vervoermaatschappij HTM ligt, zal de dienstregeling woensdag zoveel mogelijk worden uitgevoerd. De vakbonden hebben voor die dag een staking aangekondigd.

Normaal houdt HTM bij zo'n werkonderbreking alle bussen en trams in de garage. Nu is besloten om werkwillige chauffeurs de kans te geven uit te rijden. FNV en CNV hebben medewerkers van HTM opgeroepen woensdag tot 10.00 uur te staken. De vakbonden eisen een goed bod voor een nieuwe cao met daarin een loonsverhoging, minder uitzendwerk en minder hoge werkdruk.

HTM zegt dat, in tegenstelling tot andere gesubsidieerde bedrijven, de lonen er elk jaar doorstijgen. Als gevolg van andere voorzieningen die ook geld kosten is het volgens HTM 'simpelweg niet mogelijk om aan alle eisen tegemoet te komen'.

Advies aan de reizigers

Het is volgens HTM onvermijdelijk dat reizigers te maken krijgen met uitval van ritten, volle trams en bussen, en mogelijk een langere reistijd. Het vervoersbedrijf adviseert reizigers om, als dat mogelijk is, de reis uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer.

Volgens HTM zal na 11.30 uur de dienstregeling weer zoveel mogelijk op het normale niveau zijn.

Meer over dit onderwerp:
OPENBAAR VERVOER STAKING HTM
Deel dit artikel: