Veel klachten over lange wachtrijen voor water bij Parkpop Saturday Night: 'Meer kunnen we niet aan'

DEN HAAG - Hoewel het officiƫle hitteplan in werking is getreden voor Parkpop Saturday Night, regent het zaterdag klachten over lange rijen bij de tappunten voor gratis drinkwater. Volgens de organisator maakt het evenement gebruik van de volledige capaciteit. 'We hebben 32 kranen, dat is het maximale wat de waterleiding aankan', aldus directeur Guus Dutrieux.

'Ook al zou ik er honderd kranen bij zetten, meer waterdruk kan er niet geproduceerd worden', vervolgt hij. Volgens hem ligt de oplossing in het aanleggen van meer waterleidingen in het Haagse Zuiderpark. Dutrieux geeft aan dat er door de gemeente Den Haag wordt gesproken over het geschikter maken van evenementlocaties.

Voor zondag verwacht Parkpop geen vergelijkbare taferelen. 'Het wordt morgen 23 graden, dat zijn dus normale termperaturen. Dit weer is wel uitzonderlijk. In de 39 jaar dat Parkpop bestaat, is het pas de tweede keer dat we zoiets extreems meemaken.'

Volg Parkpop bij Omroep West

Wil je dit weekend naar Parkpop? Hier lees je alles over de bereikbaarheid en het programma. Thuisblijvers hoeven ook niets te missen. Omroep West is er namelijk het hele weekend bij.

Op onze website en app kan je een liveblog volgen. Ook op Instagram zijn we erbij, dus volg ons snel om niets te missen. Op zaterdag 6 juli wordt vanaf 12.00 uur de Parkpop Special op TV uitgezonden.

LEES OOK: Veel muziek en lange rijen voor water tijdens Parkpop Saturday Night

Deel dit artikel: