Politie: stop met bedreigen van gesloten rijschoolhouder Aalbregt

Het secretariaat van Verkeersschool Aalbregt
Het secretariaat van Verkeersschool Aalbregt © Omroep West
ZOETERMEER - De politie roept mensen op te stoppen met het bedreigen van de rijschoolhouder uit Zoetermeer. Op Twitter wijst de politie erop dat social media op bedreigingen worden gemonitord. 'Hou het hoofd koel', zegt de politie. 'Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdachte en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee.'
De politie reageert op de kwestie van de rijschoolhouder Ferry Aalbregt, die plots gesloten bleek waardoor veel commotie ontstond. Bij de politie hebben zich honderden gedupeerden gemeld die claimen nog geld van de man te krijgen. De politie is samen met het Openbaar Ministerie aan het onderzoeken of er sprake is van strafbaar handelen door de eigenaar van de rijschool.
De politie zegt op Twitter oog te hebben voor de situatie van de gedupeerden, maar wel een grens te moeten trekken waar het gaat om strafbare bedreigingen.

Verhuisd naar Spanje

Op social media wordt flink gescholden op de man. Eerder zei Aalbregt dat zijn personeel is bedreigd en dat hij zelf kogels in zijn brievenbus heeft gevonden. Er gaan geruchten dat hij in Spanje zit. Maar in een gesprek met Omroep West ontkent hij dat. Hij zegt in een simpel hotelletje ergens in Nederland te vertoeven 'in de kleren die we aanhadden toen we vertrokken'.