Gedupeerden gesloten rijschool gaan demonstreren

ZOETERMEER - Rij-instructeurs en mensen die zich gedupeerd voelen door de rijschoolhouder Ferry Aalbregt uit Zoetermeer, gaan maandag in Den Haag demonstreren. Ze hopen op politieke steun voor hun zaak. De gemeente Den Haag bevestigt dat er formeel een kennisgeving van de demonstratie is binnengekomen. Een woordvoerder van de demonstratie, rij-instructeur Fayzan Khan, hoopt op 250 mensen.

Rijschoolhouder Ferry Aalbregt bleek plotseling gesloten te zijn. 'We willen bereiken dat er een vangnet komt voor kleine rijscholen en gedupeerde leerlingen' aldus één van de gedupeerden. 'Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen.' Rijschoolhouder Aalbregt krijgt inmiddels veel bedreigingen aan zijn adres, de politie riep zondagmorgen via Twitter op te stoppen met de bedreigingen.

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zei eerder bij Hart van Nederland erg mee te leven met de gedupeerden. Ze zei dat ze niets voor de leerlingen kan doen en dat de overheid met de rijschoolbranche in overleg is 'om dit soort cowboys eruit te krijgen'.

'Spoor van vernieling'

Ook de Bovag wijst erop dat niet iedereen die rijles kan geven, ook een rijschool kan runnen. De branchevereniging pleit voor een toets op ondernemersvaardigheden. 'Onbekwame ondernemers laten in deze branche een spoor van vernieling achter. Niet alleen voor consumenten, maar ook voor de markt', aldus een woordvoerder van Bovag.

Bovag heeft een schadefonds voor gedupeerden, maar daar zijn slechts 400 van de circa 7500 rijscholen in Nederland bij aangesloten. Veel 'eenpitters' in de branche vinden dat ze zich een lidmaatschap niet kunnen veroorloven, zegt de woordvoerder. Aalbregt is wel aangesloten bij Vereniging Rijschool Belang (VRB), maar die organisatie komt niet op voor consumenten, maar voor de belangen van rijscholen. 

LEES OOK: Rijschoolhouder Ferry Aalbregt doet zijn verhaal: 'Kogels op de deurmat'

Deel dit artikel: