Reanimatie in café mondt uit in vechtpartij; twee aanhoudingen

Hulpdiensten bij de Reigerhof
Hulpdiensten bij de Reigerhof © Gouwe Ijssel Nieuws
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - In Brasserij de Berg in Nieuwerkerk aan den IJssel is een reanimatie uitgemond in een vechtpartij. Een 64-jarige man uit het Brabantse Fijnaart raakte onwel en werd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed. De emoties bij de vriendengroep liepen zo hoog op, dat twee cafégangers zich tegen de hulpverleners keerden. Agenten hielden de twee mannen, een 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 41-jarige man uit Fijnaart, aan.
Volgens getuigen raakte de man rond 19.15 uur onwel in het café, waarna omstanders direct begonnen met reanimeren. Toen toegesnelde brandweermannen de hulpverlening over wilden nemen, werden zij volgens een woordvoerder van de politie gehinderd door twee beschonken mannen. Ook politieagenten werden even later gehinderd door het tweetal. De agenten verzochten meerdere keren om ruimte te maken. De twee mannen weigerden dit, waarna de situatie escaleerde.
Het tweetal beledigde en bedreigde de hulpverleners en ging hen met een stoel te lijf. De agenten gebruikten vervolgens pepperspray en een wapenstok om de mannen aan te kunnen houden. Bij de aanhouding raakte één van de mannen gewond, toen hij met zijn hand door een ruit heen sloeg en een snijwond opliep. Hij is in het ziekenhuis behandeld.

Drie agenten gewond

Drie politieagenten raakten bij de aanhouding lichtgewond. Ze hebben aangifte gedaan van belediging, bedreiging en mishandeling. De twee mannen zitten vast en worden verhoord.
Het management van het café laat in een reactie weten dat de gedachten uitgaan naar familie, vrienden en bekenden van de overledene. 'Tijdens de hulpverlening liepen de gemoederen en emoties bij de vriendenkring van het slachtoffer hoog op. Onze dank gaat uit naar de hulpverleners, politie, ambulancepersoneel, onze gasten en ons personeel die tijdens de heftige gebeurtenis adequaat gehandeld hebben.'