Gedupeerden gesloten rijschool Aalbregt protesteren en willen compensatie

DEN HAAG - Ongeveer honderd gedupeerden van de gesloten rijschool Aalbregt protesteerden maandag in de buurt van de Tweede Kamer in Den Haag. De demonstranten willen dat de politiek financiële hulp biedt. Veel rij-instructeurs hebben naar eigen zeggen nog vele duizenden euro's salaris tegoed en de leerlingen hebben vooraf lesgeld betaald dat ze nu kwijt zijn.

Ook willen ze dat rijschoolhouder Aalbregt strafrechtelijk wordt vervolgd. Volgens de actievoerders heeft hij de boel opgelicht. Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft het eisenpakket in ontvangst genomen en zegt zich hard te willen maken voor de demonstranten.

Van Dijk benadrukt wel dat het zomerreces er aan komt, maar dat hij een procedure in gang wil zetten. De sociaal-democraat gaat zich onder andere sterk maken voor een keurmerk voor rijschoolhouders en wil een meldpunt.

17.000 euro tegoed

'Er zijn minder demonstranten dan gehoopt', zegt woordvoerder van de demonstratie en rijinstructeur Fayzan Khan. 'Veel rij-instructeurs moeten natuurlijk gewoon werken, zeker in deze omstandigheden. Zelf heb ik ook nog 17.000 euro tegoed van hem.'

Rijschoolhouder Ferry Aalbregt bleek plotseling zijn deuren te sluiten. 'We willen bereiken dat er een vangnet komt voor kleine rijscholen en gedupeerde leerlingen', aldus één van de gedupeerden. 'Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen.' Rijschoolhouder Aalbregt krijgt inmiddels veel bedreigingen aan zijn adres. De politie riep zondagmorgen via Twitter op te stoppen met de bedreigingen.

Minister:'Cowboys eruit'

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zei eerder bij Hart van Nederland erg mee te leven met de gedupeerden. Ze zei dat ze niets voor de leerlingen kan doen en dat de overheid met de rijschoolbranche in overleg is 'om dit soort cowboys eruit te krijgen'.

LEES OOK: Gedupeerden failliete rijschool gaan demonstreren

Meer over dit onderwerp:
RIJSCHOOL AALBREGT PROTEST TWEEDE KAMER AALBREGT
Deel dit artikel: