Errol J. was zwaarbewapend bij zijn aanhouding: doorgeladen pistool en negen messen

DELFT - Errol J., de verdachte van de moord op Karel Pronk (60), was zwaarbewapend bij zijn aanhouding in Spanje op 25 juni, blijkt uit informatie van de Spaanse Guardia Civil. J. had naast een doorgeladen pistool en munitie ook negen messen op zak. En make-up, mogelijk om de opvallende tatoeages in zijn gezicht te bedekken.
De 52-jarige J., die ook bekend staat onder de naam Mick, droeg het pistool, zonder serienummer, bij zich in een heuptasje toen hij tegen de lamp liep bij een verkeerscontrole op de A2 bij het dorp Cetina in de buurt van de stad Zaragoza. Ook had hij 920 euro contant op zak.
Tekst loopt door onder foto:
De Spaanse politie zette de Hells Angel aan de kant omdat hij op zijn motor een aantal verkeersovertredingen had begaan. Volgens de Guardia Civil weigerde J. zich te identificeren. Toen agenten zijn identiteit hadden achterhaald gingen alle alarmbellen af toen bleek dat J. verdacht werd van moord in Delft.

Moord op klaarlichte dag

Hij zou op 7 augustus 2018 Karel Pronk op klaarlichte dag hebben doodgeschoten bij een koffiehuis aan het Kalverbos in Delft om vervolgens op zijn motor te stappen, thuis zijn hond uit te laten en vervolgens bijna een jaar uit handen van de politie te blijven.
Tekst loopt door onder foto:
Die liet hem op de nationale opsporingslijst zetten en loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Ook stond hij internationaal gesignaleerd.

Vast in Spanje

Errol J, zit op dit moment vast in de gevangenis van Zuera, de Spaanse rechter heeft inmiddels toestemming gegeven voor zijn overlevering naar Nederland, meldde het Openbaar Ministerie in Den Haag maandag.
Lees alles over de moord op Karel Pronk in ons dossier.