Politie: '500 meldingen gedupeerden verkeersschool Aalbregt'

Rijschool Aalbregt
Rijschool Aalbregt © Omroep West
ZOETERMEER - De politie heeft inmiddels vijfhonderd meldingen binnengekregen van mensen die zeggen gedupeerd te zijn door Verkeersschool Aalbregt in Zoetermeer. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag laten weten.
Vorige week sloot de rijschool van Ferry Aalbregt plotseling zijn deuren. Veel rij-instructeurs hebben naar eigen zeggen nog vele duizenden euro's salaris tegoed en de leerlingen hebben vooraf lesgeld betaald dat ze nu kwijt zijn.
Eerder vertelde de rijschoolhouder dat hij ondergedoken zit vanwege alle bedreigingen die er de afgelopen tijd naar hem zijn geuit. Volgens Aalbregt hebben vieze spelletjes en onwaarheden ervoor gezorgd dat het mis ging met zijn bedrijf. Maar ook zijn eigen fouten hebben bijgedragen aan de ondergang, vertelde hij Omroep West.

Faillissement

Ferry Aalbregts zou vorige week het faillissement voor zijn bedrijf hebben aangevraagd. Of het faillissement inmiddels is uitgesproken, is niet bekend. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel staat hij nog gewoon geregistreerd zonder vermelding van betalingsproblemen. De politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd.