Gemeente Den Haag gaat Soestdijkseplein veiliger maken

DEN HAAG - Het Soestdijkseplein in Den Haag wordt aangepakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het veiliger maken van het verkeersknooppunt. De gemeente wil onder meer vrijliggende fietspaden en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers aanleggen. Ook moet er eenrichtingsverkeer komen.

Het drukke verkeerspunt bij het Zuiderpark is een belangrijke schakel in het wegennet van Den Haag. Nu is het Soestdijkseplein vooral gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. En dat moet structureel worden verbeterd. 'Ik ben blij dat dit complexe en onveilige verkeersknooppunt onder handen genomen gaat worden', zegt wethouder Robert van Asten.

Er wordt al sinds 2012 over het aanpakken van het Soestdijkseplein gepraat. Ook kwam het verkeerspunt naar voren in het Meldpunt Onveilig Verkeer van Omroep West. Na een inspraakperiode is de verwachting dat de werkzaamheden in 2020 starten.

Het Soestdijkseplein is vaak aangemerkt als onveilig, voor fietsers, scooterrijders én automobilisten. (bron: Meldpunt Onveilig Verkeer Omroep West)

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
SOESTDIJKSEPLEIN DEN HAAG GEMEENTE VEILIGHEID
Deel dit artikel: