Weer zeven jaar cel geëist tegen man die schoonvader wurgde

Het huis in Bodegraven
Foto AS Media Het huis in Bodegraven © AS Media
BODEGRAVEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep opnieuw zeven jaar cel geëist tegen Menno R. die zijn schoonvader om het leven bracht. R. uit Bodegraven moest van de Haagse rechtbank vorig jaar nog acht jaar de gevangenis in. Daartegen ging hij in beroep.
Al jaren zou het niet boteren tussen R. en zijn 74-jarige schoonvader. Op 16 juni 2017 barst de bom als de schoonvader ongewild bij R. langskomt. Ze komen bij elkaar om te spreken over misbruik, omdat de schoonvader de vrouw van R. misbruikte.
De 74-jarige man reageert lachend en kwetsend over het onderwerp. Dan slaan bij R. de stoppen door. Hij slaat daarop een hondenriem om de nek van zijn schoonvader en trekt deze aan totdat de man stopt met ademen.

Naar de politie

R. brengt diezelfde avond nog het lichaam naar het politiebureau en meldt zich als dader. Hij was op dat moment in het gezelschap van zijn vrouw en kinderen.
Het Openbaar Ministerie geeft woensdag aan dat met de eis van zeven jaar rekening is gehouden met de omstandigheid dat Menno R. zijn schoonvader niet heeft opgezocht. Ook in eerste aanleg was de strafeis zeven jaar.