'Dode tijdens 112-storing komt uit Poeldijk'

AED
AED © ANP
DEN HAAG - Tijdens de 112-storing van vorige week is er iemand uit Poeldijk overleden. Dat zegt een bron van de veiligheidsregio tegen het AD. Het zou gaan om een ouder iemand die in een zorginstelling woont. Volgens de Inspectie kreeg het slachtoffer een hartstilstand. Het is onduidelijk of degene het zou hebben overleefd als 112 wel had gewerkt.
Het AD meldt dat er nog is geprobeerd de persoon te reanimeren. Uiteindelijk kwamen de hulpdiensten maar dat heeft niet meer mogen baten. De veiligheidsregio was woensdagavond niet meer bereikbaar. 
Door een landelijke storing bij KPN waren het alarmnummer 112 en het politienummer 0900-8844 ruim drie uur onbereikbaar. Volgens KPN ontstond de storing waarschijnlijk door een softwarebug. Vanwege de storing werden er alternatieve nummers in het leven geroepen en gebruikten de hulpdiensten onder meer WhatsApp, Facebook Messenger en Twitter. Agenten, ambulances, brandweerauto's en medewerkers van het Rode Kruis werden de straat opgestuurd om mensen te helpen.

Meer meldingen

De inspectie laat weten dat ze nu nog geen compleet beeld hebben van de gevolgen van de 112-storing, voor mensen die medische hulp nodig hadden. Woensdag zijn de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, het Agentschap Telecom en de Inspectie Justitie en Veiligheid bij elkaar om te overleggen over de onbereikbaarheid van het alarmnummer.