'Bij de LAURA Fietsvierdaagse maak je iedere dag nieuwe vrienden'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met 1200 deelnemers is de LAURA Fietsvierdaagse in Alphen aan den Rijn nog altijd een van de populairste fietsvierdaagsen van Nederland. Fietsen is populair, zeker met de komst van de elektrische fiets en het deelnemersaantal blijft daardoor groeien.
'De saamhorigheid is groot, je maakt iedere dag nieuwe vrienden', duidt Flip Hoogkamer namens de organisatie. Hoogkamer staat samen met twee andere vrijwilligers bij het verzorgingspunt in Aarlanderveen. De deelnemers krijgen hier een bakkie soep. 'Lekker!', zegt een man die voor de vijftiende keer meedoet. 'Heerlijk, lekker door de natuur fietsen en iedere keer opnieuw nieuwe plekken leren kennen.'
Voor de 72ste keer wordt er gefietst naar achtereenvolgens Leiden (L), Amsterdam (A), Rotterdam (R) en Utrecht (U) vanuit Alphen aan den Rijn (A). Daarmee is de LAURA de oudste fietsvierdaagse van Nederland. Deelnemers kunnen kiezen uit 40, 60, 80 of 100 kilometer. Traditiegetrouw is vogelpark Avifauna de start- en finishlocatie.

LEES OOK: Fietsvierdaagse LAURA vanaf de camping: 'Wij zijn er gek op'