Oranje met Lineth Beerensteyn in halve finale WK

DEN HAAG - Lineth Beerensteyn heeft in de halve finale tegen Zweden voor het eerst op dit WK een basisplaats gekregen van de Haagse bondscoach Sarina Wiegman. De Haagse Beerensteyn krijgt in Lyon de voorkeur boven Shanice van de Sanden, die tot nu toe weinig kon laten zien op de mondiale eindronde in Frankrijk. Uitgerekend in het stadion waarin ze met haar Franse club Olympique Lyon regelmatig speelt, moet Van de Sanden op de bank plaatsnemen.

Beerensteyn was vooralsnog steeds invalster. De aanvalster van Bayern München was in die rol al vaak van beslissende waarde. Beerensteyn bekende na de gewonnen kwartfinale tegen Italië (2-0) dat het steeds moeilijker begon te worden om keer op keer genoegen te moeten nemen met een rol als invalster.

De Haagse bondscoach vindt dat Oranje lekker vrij moet voetballen, zei ze voorafgaand aan de wedstrijd tegen de NOS. 'Zweden is goed georganiseerd en is gevaarlijk in de counter. Daar moeten we ons tegen wapenen door zorgvuldig en geduldig te zijn.' Oranje heeft zin in de wedstrijd: 'Als je nu geen zin hebt hoor je hier niet thuis. Dit zijn de mooiste momenten', zegt Wiegman.

Martens heeft zere teen

Lieke Martens verschijnt woensdag om 21.00 uur ook aan de aftrap, hoewel de linksbuiten vanwege klachten aan een teen de voorbije dagen weer amper kon trainen. Sinds het gewonnen duel met Japan in de achtste finales (2-1) heeft Martens veel pijn. Met een aangepast trainingsprogramma en pijnstillers kan ze toch steeds spelen. Martens volgt in Lyon ook een individuele warming-up. Ze begint in de kleedkamer op de hometrainer en sluit pas later aan op het veld.

LEES OOK: Kan bondscoach Sarina Wiegman de schreeuw om Lineth Beerensteyn weerstaan?

Deel dit artikel: