Wethouder Voorschoten Nanning Mol wordt burgemeester van Laren

Nanning Mol.
Nanning Mol. © Gemeente Voorschoten
VOORSCHOTEN - VVD'er Nanning Mol wordt de nieuwe burgemeester van Laren in Noord-Holland. Woensdagavond werd bekend dat de gemeenteraad van Laren unaniem heeft gekozen voor de 38-jarige wethouder van Voorschoten. Mol volgt Rinske Kruisinga op, die sinds september 2017 waarnemend burgemeester is in Laren.
Voor zijn wethouderschap is Mol vanaf 2008 lid geweest van de Voorschotense gemeenteraad waaronder in de rol als fractievoorzitter. In diverse functies was hij werkzaam in Den Haag, als Hoofd Verenigingszaken en Internationaal bij de landelijke VVD en Strategisch Bestuursadviseur bij de Unie van Waterschappen.
Nanning Mol is eerste locoburgemeester en lid van het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland en van de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden.

Authentieke bestuursstijl

De gemeenteraad van Laren geeft aan dat Nanning Mol de gezochte verbinder is met een authentieke bestuursstijl. Hij is volgens de gemeente Laren aimabel, doelgericht in het werk, communicatief vaardig, analytisch sterk en bestuurlijk sensitief. 'Ik ben enorm vereerd dat de gemeenteraad van Laren mij heeft voorgedragen als nieuwe burgemeester van prachtig en warm Laren,' reageert Mol. 'We hebben veel zin in dit mooie, nieuwe avontuur.'
Naar verwachting zal zijn beëdiging als burgemeester van Laren plaatsvinden op 30 september.

'Geen haast'

De VVD in Voorschoten zegt tegen mediapartner Unity.NU 'geen haast' te hebben bij het zoeken van een opvolger van wethouder Nanning Mol. 'Het is een voordracht en nu is eerst de minister aan zet om de benoeming definitief te maken. Dan is er pas zekerheid,' zegt VVD-Voorzitter Peter van der Haven. 'We hebben dus de tijd. Uiteraard zijn er meerdere kandidaten die willen, maar daar gaan we nu rustig over nadenken.'