'Huldig de Oranjevrouwen op het Malieveld en plaats grote schermen tijdens finale'

DEN HAAG - De Oranjevrouwen verdienen een huldiging op het Haagse Malieveld. Dat vindt politieke partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. 'Laten we er een prachtig feest van maken op het Malieveld met eventueel een boottocht door de prachtige Haagse grachten,' zegt raadslid Ralf Sluijs. Een woordvoerder van minister Bruno Bruins (Sport) laat weten dat het nog niet duidelijk is of, waar en in welke vorm er een huldiging komt. Ook de KNVB kon dat donderdag nog niet bevestigen.

UPDATE 16.30: Oranje krijgt rondvaart in Amsterdam nij winst WK

Raadslid Ralf Sluijs heeft wel zin in een feestje en vindt het Malieveld ook praktisch gezien een logische locatie voor een huldiging. 'Het is een centrale, makkelijk te bereiken plek vlakbij het Centraal Station.' Naar alle verwachting worden de voetbalsters bij de finalewinst uitgenodigd bij de koning. 'Dan zijn ze toch al in Den Haag.' Maar, eerst moeten de Oranjevrouwen maar eens zien af te rekenen met de meest succesvolle voetbalploeg bij de vrouwen: de Verenigde Staten.

We moeten er niet aan denken, maar stel dat de Oranjevrouwen de finale verliezen en tweede worden, dan wil Sluijs ook een huldiging op het Malieveld. 'Het is hoe dan ook een unieke, historische gebeurtenis dat ze de finale hebben gehaald, dus ook dan verdienen de dames een huldiging,' oppert Sluijs.

Grote schermen in stad

De raadspartij wil bovendien dat er zondag tijdens de finale een groot scherm ergens in de stad wordt geplaatst, waar fans gezamelijk de wedstrijd kunnen kijken. 'Laten we als één blok achter onze Nederlandse voetbalsters gaan staan. Eén groot feest waar saamhorigheid voorop staat.' Donderdagavond stemt de Haagse gemeenteraad over dat plan. Sluijs verwacht brede steun voor het plan: 'Iedereen die van een feestje houdt en onze Oranjeleeuwinnen een hart onder de riem wil steken, moet dit wel steunen.'

Een precieze voorspelling voor zondag durft Sluijs niet te doen. 'Ik heb er echt alle vertrouwen in, maar ik ben niet zo goed in voorspellen. Dan wordt het echt de goden verzoeken.'

LEES OOK:

Deel dit artikel: